Goedesmorgens

Door Joostlek op dinsdag 7 juli 2015 11:08 - Reacties (15)
Categorie: Algemeen, Views: 3.615

Yo,

Ik ben Joost, AKA Joostlek (ook gewoon echt, FB/Twitter/Steam/Hyves/YouTube, de site Joostlek.nl is overigens niet van mij #kutleven). Mijn naam komt van mijn achternaam (Joost Lekkerkerker). Nee. Ik ben dus niet lek, ik ben autist en ADHD'er maar ook niet joostelijk. Ik ben al vroeg in aanraking gekomen met de ICT. #liefde. Ik repareer regelmatig computers. Zo ben ik bij mijn huidige baan gekomen. Schoonmaker/keukenhulp en all-rounder bij een cafetaria (waar ik overigens zometeen heen moet). Horeca minimumloon 16 jarige = 3,13 (klinkt laag maar ik werk veel :D).

Ik heb prut hardware. Samsung Galaxy Gio (Ja dat ding wat ooit in een museum voorkomt, en hij werkt, (<3 Matz69's Roms)) en een Medion Akoya E7222, uit 2012 (om precies te zijn 21 Augustus 2012).

[Story Time!]
Ik met mijn oom om 9:00 bij de Aldi. Aldi gaat open, wij komen daar binnen, met een groep andere mensen die voor hardware gaan, staan wij bij de kassa: "Doe maar 2 laptops (een voor ouders). *ziet mensen in de rij verbaasd kijken*". Toen was een laptop voor 400 euro al genoeg. Nu niet want nu game ik. Ik speel 203 spellen op een Intel HD Graphics. Echt prut...
[/Story Time!]

Op die dag kocht ik ook Minecraft (<3).

Maar ik ga naar het MBO omdat ik voor de tweede keer ben blijven zitten. Misschien op het MBO Utrecht, ICT Academie alles. Ik neem dus een goede laptop (ik heb forum post om advies : School laptop).

Ik mag dus elke dag 37 Minuten naar school fietsen, yay!


Ik heb zelf een funky speaker set getweakt achtig voor 25 euro (maak er ooit wel een blog over). Ik heb ook nog een koelkast DS. Zo'n grijze. (HIJ WERKT NOG :D).

Ik vind Monstercat leuk. (muziek label).

Ik denk dat dat al veel zooi is.

Oh ja, ik ben blij dat ik eindelijk 5,000 Karma heb :D.

Joostlek

Volgende: De keuze van mijn leven... Gemaakt. 08-'15 De keuze van mijn leven... Gemaakt.

Reacties


Door Tweakers user Jogai, dinsdag 7 juli 2015 11:34

Je kan beter pc's gaan repareren. Daar kan je 5 keer zoveel voor vragen.

Door Tweakers user Jeroenneman, dinsdag 7 juli 2015 11:53

Jogai schreef op dinsdag 07 juli 2015 @ 11:34:
Je kan beter pc's gaan repareren. Daar kan je 5 keer zoveel voor vragen.
En dan mag je ook komen opdraven als er iets niet werkt, als meneer opeens toch Windows 8 wil. Dan mag je mensen komen helpen met de meest vage problemen. Printer die niet werkt? Router niet sterk genoeg? Computer met een cryptolocker?

Nee, dan denk ik dat Joost beter zit bij zijn cafetaria. Do your shit, get paid.

Door Tweakers user Palmolive, dinsdag 7 juli 2015 11:57

Jogai schreef op dinsdag 07 juli 2015 @ 11:34:
Je kan beter pc's gaan repareren. Daar kan je 5 keer zoveel voor vragen.
Totdat je een onredelijk klant hebt die na een reparatie zelf allemaal troep installeert en dan zegt dat jij het gedaan hebt ;) Ik zou maar uitkijken met dit soort uitspraken. Het lijkt wat mooier dan het is.

Door Tweakers user Fairy, dinsdag 7 juli 2015 12:55

Tja, zo heb ik als jochie van 16 een een keer bij een bankdirecteur (!), een met een kast van een huis 3 dagen lopen klussen aan zijn PC omdat hij 'm verziekt had en zijn belangrijke data kwijt was.

Uiteindelijk zijn data gered (meneer wilde alsnog geen cdtjes 'verspillen' aan een backup, maar zijn pc bleef brak omdat hij geen herinstallatie wilde en ik geen illegale windows voor 'm had. Hij vond dat ik daar maar voor moest zorgen.

Toen heb op betalen aankwam heeft ie me de deur uitgezet. Daar sta je dan als jochie na 3 dagen werken...

Toen ik eenmaal was bijgekomen van de schrik die vent vervloekt, en dat heeft geholpen. 2 weken later heeft de bliksem op z'n huis ingeslagen (data alnog weg }> meneer vond backups niet nodig) en nu issie de pijp uit.

Nee dat nooit weer. Plus het gezeik er omheen. Ook wel eens bij collega's even geholpen met de pc, maar ze komen altijd terug met een bak ellende en virussen en als je een beetje pech hebt, dan ben je nog 'schuldig' ook! Want ja, de kinderen kunnen dat nooit gedaan hebben.

Nee pas ik voor :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 7 juli 2015 12:58]


Door Tweakers user VERNederlander, dinsdag 7 juli 2015 13:52

Eens met de verhalen hierboven, ooit ook wel eens overwogen om mijn computerservice uit te breiden, maar nooit gedaan. Doe het voor een klein groepje (familie en wat kennissen) en probeer ze af en toe wat regels bij te brengen a la "denk niet dat je de loterij gewonnen hebt". Dat werkt en ze komen steeds met minder problemen terug omdat het soepel draait en ze minder prut installeren.

Maar bij onbekenden waar ik problemen mag oplossen, nee bedankt. Krijgt ze te vaak terug met ongein en ze luisteren soms niet naar advies, hebben ze hetzelfde probleem later weer. En omdat er dan geld in het spel is, willen ze nog wel eens op hun strepen gaan staan. Eind van het liedje, veel vrije uren kwijt zonder al teveel opbrengsten.

En met adviezen geven voor aankopen, geef ik altijd twee of drie goede opties met een beetje uitleg. Kunnen ze zelf kiezen wat belangrijk is en voordeel is dat ze zelf de keus maken, is het nooit mijn schuld ;)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 7 juli 2015 14:06]


Door Tweakers user sypie, dinsdag 7 juli 2015 15:17

Heerlijk, een autist en ADHD-er die gaat schrijven. De tekst gaat van de hak op de tak, zonder te veel woorden te gebruiken. #loveit.

Ik bedoel dit absoluut niet negatief, ik vind het écht een prachtige combinatie van "etiketjes". Blog om te volgen dus.

Door Tweakers user Web-Brielle, dinsdag 7 juli 2015 15:22

Zit zelf in de IT sinds mijn 15e, ging ik langs diverse mensen om alle soorten problemen (groot voor hun, klein voor ons) op te lossen.
Na na 10 jaar heb ik nogsteeds dezelfde kring "klanten" waar ik zo af en toe kom (zo'n 20 stuks). Soms een nieuwe PC o.i.d. leveren, andere keer virus verwijderen en dan zo af en toe zeggen dat een Java update echt aangeklikt mag worden en dat geen virus is.
Blijft leuk moet ik zeggen (moet aankomende donderdag pc'tje leveren bij een klant) :)

Dus als je weet wat je doet (en niet blijft proberen tot het wel werkt) kan je het er best bijdoen. Net zoals ik, garantie tot de deur (behalve hardware e.d.).

Door Tweakers user Ultrapc, dinsdag 7 juli 2015 20:27

VERNederlander schreef op dinsdag 07 juli 2015 @ 13:52:
[...]

Maar bij onbekenden waar ik problemen mag oplossen, nee bedankt. Krijgt ze te vaak terug met ongein en ze luisteren soms niet naar advies, hebben ze hetzelfde probleem later weer. En omdat er dan geld in het spel is, willen ze nog wel eens op hun strepen gaan staan. Eind van het liedje, veel vrije uren kwijt zonder al teveel opbrengsten.

[...]
Dit is sowieso een probleem, en komt heel herkenbaar over helaas :( . Nu ben ik zelf (net een weekje :Y) ) 16 jaar en heb sinds een maand of 7 een wat professionelere houding aangenomen betreft betalingen, oftewel ik constateer het probleem (gratis overigens) en mensen krijgen gewoon netjes een prijs op papier waarmee het voorkomt dat ik wat minder winst maak (omdat een probleem groter is dan gedacht) of dat mensen wat teveel betalen (als iets eigenlijk toch minder lang duurde dan verwacht) maar aangezien ik redelijk transparant ben in de uren dat ik er echt aan bezig ben en de kosten van eventueel vervangen onderdelen werkt dit best goed.
Overigens klinkt dit wel winstgevender dan het is hoor, redelijk wat concurrentie hier en als mensen naar iemand willen gaan die het goedkoper doet dan gaan ze maar . Ook regel ik wel eens dingen als het vervangen van een grafische kaart tegen (mijn) inkoopsprijs, en dat ik dan mijn winst haal uit het verkopen van de oude kaart bijvoorbeeld.

Verder heb ik nu een aantal servers lopen bij 2 (klein-)bedrijven die toch hun website en data lokaal willen hebben, dit doet het dan weer wel leuk als bijbaantje maar heeft als vreselijke nadeel dat jij degene bent die om half 4 's ochtends wakker gebeld wordt omdat de website eruit ligt, en dan zit je dus om 4 uur (laatst in de winter) op de fiets om de handel zo snel mogelijk weer in de lucht te krijgen.

Zo komt het dus uit dat de momenten waarop ik werk meer opleveren als menig salaris van mijn leeftijdsgenootjes, maar dat heeft de nadelen van soms gewoon geen werk en soms alles moeten laten vallen om iets te regelen erbij (om het niet over mensen die hun afspraken niet nakomen te hebben)

Welkom op tweakblogs ;)

Door Tweakers user Joostlek, dinsdag 7 juli 2015 21:29

sypie schreef op dinsdag 07 juli 2015 @ 15:17:
Heerlijk, een autist en ADHD-er die gaat schrijven. De tekst gaat van de hak op de tak, zonder te veel woorden te gebruiken. #loveit.

Ik bedoel dit absoluut niet negatief, ik vind het écht een prachtige combinatie van "etiketjes". Blog om te volgen dus.
Welkom in mijn leven :D
Jogai schreef op dinsdag 07 juli 2015 @ 11:34:
Je kan beter pc's gaan repareren. Daar kan je 5 keer zoveel voor vragen.
Ik werk FACKING VEEL: Deze week: Ma: 18.30 - 21.30 Di: 11.20 - 21.00 Wo: 17.30 - 21.30 Do: 17.30 - 21.30 Vr: 17.30 - 21.30 Za: 12.30 - 21.30

En dan heb ik nog een zomerbaantje, bij me opa, mijn handen worden er wel zwart van (het is een doordenkende zin, ontdek de andere betekenis :D) Daar werk ik elke dag behalve DiZaZo van 9.00 - 17.00

Laat ik weer eens een story time inlossen waarom ik hier nu werk:

[Story Time!]
Donderdag (afaik) ergens in 2014.

Moeder: Joost, zullen we wat lekkers eten (~12:00)?
Ik: Ja
Moeder: Ga dan even 5 kroketten halen bij de snackbar.
Ik: Oke
*loopt 3 minuten (BEST WORK PLACE EVER! Indien het warm is, we hebben twee smaken, een koeling en een vriezer. Afgelopen zaterdag hadden we zo heet dat de vriezer warmer was dan de koeling)*
Man achter de balie: Hallo, wat wil je?
Ik: 5 kroketten
Man: oke
*gaat zitten*
Man gaat tegen mij praten.
Hey, heb jij werk?
Ja, ik repareer regelmatig computers.
Ik heb nog een pc boven waar W7 Op moet.

PRIMA!

Zo heb ik nog meer laptops gekregen (zelfs nog een 2 dagen klus van het helemaal gebruiks klaar maken van een laptop voor vaderdag). Uiteindelijk vroeg hij: Hey heb je zin om eens te werken bij mij? Ik reageerde beetje van misschien. Later vroeg hij het weer, wil je werken? Toen deed ik dat.

Mijn eerste inwerk dag was op een Vrijdag. Damn wat heb ik mijn collega's toch veel gestalkt met random vragen. Daarna was ik enthausisast en ging werken.

[/Story Time!]

Ik heb overigen wel last van ouders. Als iets down is ofzo: "JOOST WAAROM KAN JE DIT NIET FIXEN, BIJ ANDEREN DOE JE HET IN 3 TELLEN EN NU KAN JE HET NIET *ouders flippen*"

Op maandag bezorg ik je eten aan de deur = fooi :D


OH JA, damn, ik heb nog een S3 van een collega liggen die een zebra print heeft als je hem aan de USB sluit en die telefoon doet het niet, moet heb nog even bakken oid.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 7 juli 2015 21:29]


Door Tweakers user AMD1800, dinsdag 7 juli 2015 21:59

3,13 per uur. Karig. Wat dat betreft ben ik blij dat ik nooit heb gewerkt. Ik ga nu even een 20 urig studiegerelateerd project doen voor 15 per uur. Dat is toch een stuk beter.
Haha, fantastisch verhaal. En ongelooflijk hoe zulke rijke stinkerds nog zo zuinig kunnen zijn.

Door Tweakers user Mattie112, dinsdag 7 juli 2015 23:02

Hai Joost :-)

Mattie van UMC hier!

Door Tweakers user Joostlek, dinsdag 7 juli 2015 23:17

Mattie112 schreef op dinsdag 07 juli 2015 @ 23:02:
Hai Joost :-)

Mattie van UMC hier!
EEEEEY mattie, jij was echt de laatste die ik hier verwachte.

Mattie is de reden waarom ik zo erg in de games zit :D (ism met tweaker

Door Tweakers user pimskie, woensdag 8 juli 2015 08:36

Leuk verhaal man!
Doet me denken aan tijd dat ik zelf rond m'n 15e in de snackbar werkte als bijbaantje. Dat ze tegen mij zeiden "Tijdens werktijd mag je eten wat je wilt als er geen klanten zijn. Je raakt het eten toch wel zat". Dus niet :Y)

Door Tweakers user Joostlek, woensdag 8 juli 2015 09:06

pimskie schreef op woensdag 08 juli 2015 @ 08:36:
Leuk verhaal man!
Doet me denken aan tijd dat ik zelf rond m'n 15e in de snackbar werkte als bijbaantje. Dat ze tegen mij zeiden "Tijdens werktijd mag je eten wat je wilt als er geen klanten zijn. Je raakt het eten toch wel zat". Dus niet :Y)
bij ons moet je kopen. I am not kidding. Tenzij jd de helr dag werkt ofvaanaf 5 uur, dan kiest de baas wel wwat voor me (gisteren: Lunch: Patat Speciaal Diner: Turkse Pizza) en ik maak schoon, ik frituur (nog) niet. Ik gooi wel snacks in de manden maar weet alleen niet wanneerze er uit moeten. Nu werk ik in de metaal industrue en mag blokjes boren en tegelijkertijd op me telefoon... TINDER (mencave moet ooit gevuld worden ,))

Door Tweakers user SpoekGTi, woensdag 8 juli 2015 14:12

Jeroenneman schreef op dinsdag 07 juli 2015 @ 11:53:
[...]


En dan mag je ook komen opdraven als er iets niet werkt, als meneer opeens toch Windows 8 wil. Dan mag je mensen komen helpen met de meest vage problemen. Printer die niet werkt? Router niet sterk genoeg? Computer met een cryptolocker?

Nee, dan denk ik dat Joost beter zit bij zijn cafetaria. Do your shit, get paid.
1. Klopt, maar dan is het aan hem om te zeggen dat het een pre-existing condition is of een pebcak en dus opnieuw cashen.

2. Kan, herinstallatie met een legale windows 8 en behoud van data, kortom wederom cashen voor hem

3. Vage problemen kennen we niet, we hebben uitdagingen en daarvoor zitten we in de ICT

4. Printer same.

5. Router niet sterk genoeg, nieuwe router herinrichten netwerk cash voor hem

6. Cryptolocker, mooi, altijd beginnen met, heeft u een backup, zo nee pech herinstallatie :P en wederom cash voor hem.

Ik zie het probleem niet, je moet alleen stressbestendig zijn en resources hebben en alles op basis van vertrouwen uiteraard, remote sessies zijn een must.

Reageren is niet meer mogelijk